IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайгър Уудс бе лишен от най-големия си спонсор

Голф играчът се раздели с много от спонсорите си заради проблемната репутация, която наследи след скандала в края на 2009 година

11:18 | 01.03.10 г.
Тайгър Уудс бе лишен от най-големия си спонсор
Компанията за производство на спортни напитки Gatorade, член на корпорацията PepsiCo, разтрогна договора си за спонсорство с голф играча Тайгър Уудс. В края на миналата година около спортиста се разрази скандал, свързан с личния му живот.
 
"Нямаме визия за Тайгър Уудс, която да е свързана с маркетинговата ни политика. Ето защо прекратяваме сътрудничеството си с него." каза представителят на Gatorade, цитиран от AFP, пожелавайки на голф играча "всичко най-хубаво".
 
От компанията Gatorade отбелязаха, че възнамеряват да продължат сътрудничеството си с благотворителната организация на Уудс, която е специализирана в подпомагането на деца от семейства в неравностойно положение.
 
През ноември 2009 г., компанията обяви, че преустановява производството на напитката, кръстена на Тайгър Уудс – Tiger Focus. Тогава скандалът с личния живот на спортиста все още не беше излязъл и нямаше подробности около изневерите му.
 
Първите новини около проблемните взаимоотношения на Уудс и съпругата му Елин Нордегрен се появиха в медиите през декември 2009 г. Тогава играчът направи катастрофа с автомобила си. Малко след това бе обявено, че Уудс ще завърши сезона на голф игрището предсрочно. По-късно стана ясно, че причината за произшествието е семейна кавга, след която няколко жени призна, че а имали връзка с голф играча.
 
Тайгър Уудс призна, че е допуснал грешка, и се съгласи да отиде в клиника, където да се подложи на лечение за сексуално пристрастяване. На 19-ти февруари 2010 г. Уудс направи публично обръщение, в което се извини на жена си, приятелите, фенове и бизнес партньори за собствената си "безотговорност".
 
Във връзка със скандала няколко компании разтрогнаха договорите си с Тайгър Уудс, който по-рано бе с безупречна репутация. Една от тези фирми е консултантската компания Accenture Plc, която бе в сътрудничество със спортиста от шест години.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още