IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Направи си сам...автомобил

Машината на Urban Tabby се сглобява за 40 минути с чертежи от интернет

10:58 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: OSVehicle</p>

Снимка: OSVehicle

Мечтата на всеки автомобилен любител да си направи сам лек автомобил е на път да стане реалност. Италианският проект Urban Tabby позволява на всеки желаещ сам да си сглоби пълноценно возило само за 40 минути, похвалиха се от компанията OSVehicle пред Daily Mail.

Чертежите на автомобила могат да бъдат свалени от интернет, там са и указанията за закупуването на различните компоненти. За тези, които са по-слабо грамотни технически, компанията OSVehicle предлага доставка на вече готова машина.

Универсалното шаси може да събере от 2 до 4 пасажера, твърдят създателите на проекта Франческо Лиу и Ампелио Мачи. Те уточняват, че клиентът може да избира между задвижване с електромотор, с хибриден агрегат или с класически двигател с вътрешно горене. С едно зареждане електромоторът на Urban Tabby може да измине 90 км, а хибридът – 400 км. Максималната скорост при електрическата версия е 45 км/ч, а със стандартен или хибриден агрегат - 85 км/ч.

Въпреки че автомобилите се сглобяват от клиента, те разполагат с легално разрешително за придвижване по обществените пътища. Авторите на проекта твърдят, че Urban Tabby е първата подобна машина в света и ще започнат да предлагат компонентите за нея още през тази пролет. Цените, в зависимост от задвижването, ще бъдат между 4000 и 6000 евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още