IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почивката на британците е най-евтина в Слънчев бряг

За лятна ваканция в българския курортен комплекс те плащат по 41,55 лири на ден, сочат резултати от проучване на Post Office Travel Money

13:20 | 17.04.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Почивката на британците е най-евтина в българския курортен комплекс Слънчев бряг, за която те плащат 41,55 лири на ден. Това показват резултатите от проучването „Барамотър на разходите за почивка“ (Holiday Costs Barometer) на подразделението на британската компания за пощенски и други услуги Post Office - Post Office Travel Money, за най-евтините дестинации за лятна почивка на море в Европа.

Десетото годишното проучване на Post Office Travel Money се базира на общата сума, която британските туристи биха платили за десет, посочени като типични, разхода за тях по време на почивка в 20 морски курорта в Европа, пише вестник The Independent, като се позова на сайта Business Insider.

Използваните за съпоставката цени са за чаша кафе, бутилка местна бира, бутилка/кутийка Coca-cola, чаша вино, бутилка минерална вода от 1,5 л, слънцезащитен крем, средство против насекоми, английски таблоиден вестник, обяд за двама с две ястия на фиксирана цена и вечеря с три ястия за двама плюс бутилка вино.

Independent посочва, че данните за цените са получени от местните туристически служби, където това е било възможно. Уточнява се, че за България те са осигурени от компанията Balkan Holidays. Направени са и допълнителни онлайн проучвания за сверяване на цените, пише БТА.

На второ място в класацията на Post Office Travel Money за най-евтините европейски курорти за лятна морска почивка е Алгавре в Португалия с 47,04 лири. На трета позиция е кипърския Лимасол с 51,82 лири.

Следват три курорта в Испания - Коста дел Сол с 52,65 лири на ден, Хихон с 61,01 лири и Коста Бланка с 62,29 лири.

Гръцките дестинации Крит и Закинтос са на седмо и осмо място, съответно, с 63,16 лири и 64,65 лири.

Хърватският Пореч е на девето място с 65,19 лири на ден, а Кефалония също в Гърция – с 68,49 лири.

На 11-о място се нарежда  Мармарис в Турция със 70,81 лири. Корфу в Гърция струва 72,26 лири на ден, а престоят за лятото в Менорка, Испания - 74,40 лири.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 2
MZ/X
преди 8 години
За поредна година обективна оценка от чужбина оборва масовият аргумент, че в чужбина било по евтино спрямо българското черноморие.Турция и Гърция както се вижда от горните числа са 50-70% по скъпи....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 6
melon
преди 8 години
Колкото плащаш, толкова получаваш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още