IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia показа прототип на смартфон с Windows Phone 7

От финландската компания се надяват устройството да излезе на пазара до края на годината

16:57 | 14.02.11 г.
<p>В следващите две години всички смартфони на Nokia ще бъдат с ОС на Windows. Снимка: Nokia</p>

В следващите две години всички смартфони на Nokia ще бъдат с ОС на Windows. Снимка: Nokia

Nokia представи прототип на смартфона, който ще работи на платформата Windows Phone 7, съобщава технологичният блог Electronista. Моделът е бил показан от ръководителя на отдела, който се занимава със смарт устройствата в компанията – Джо Харлоу, на семинара Mobile World Congress.

Харлоу потвърдил, че компанията наистина разработва такъв модел на база операционната система на Windows. Освен това съобщение обаче никакви други подробности за апарата не станали известни. В настоящия момент не е известно нито името на апарата, нито неговата стойност.

На срещата на компании и представители на бранша с мобилни технологии, която ежегодно се провежда в Барселона, бил показан още един прототип, корпусът на който е направен от два цвята. В официалния блог на компанията се появили няколко снимки на този модел в различни цветове.

Джо Харлоу обяснил, че новата умна джаджа ще се появи на пазара до края на годината. По думите му генералният директор на Nokia Стивън Елъп би бил много щастлив, ако смартфонът излезе в срок.

За сътрудничеството между Nokia и Microsoft стана ясно на 11 февруари. Съгласно договор между двете компании в продължение на идните две години Nokia ще направи платформата Windows Phone основната операционна система за своите смартфони. За този период от време компанията практически се отказва от собствената си разработка Symbian.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още