IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP влиза на пазара на умни часовници, залагайки на красив дизайн

Устройството е съвместимо с различни операционни системи

14:18 | 10.08.14 г.
<p>
	<em>Снимка: <cite class="_Vd">www.gilt.com/</cite></em></p>

Снимка: www.gilt.com/

Ако сте разглеждали новите умни часовници, вероятно сте видели изобилие от масивни квадратни дисплеи, които са далеч от идеята за естетика. Технологичната компания Hewlett-Packard (HP) се опитва да промени тази тенденция с малко помощ от модната индустрия.

HP обединява усилия с Gilt, моден сайт за продажби на дребно, за да пусне на пазара луксозен умен часовник. Двете компании са възложили на дизайнера Майкъл Бастиан да създаде устройство с красив външен вид. А ако се съди по първите резултати, джаджата определено ще бъде красива, пише Mashable.

Подобно на събралия доста похвали часовник на Motorola – Moto 360, устройството на Бастиан включва кръгъл циферблат – стъпка номер едно за всеки умен часовник, който иска да бъде модерен. По думите на дизайнера това е устройство за мъже, което има 44 мм корпус от неръждаема стомана и сменяеми каишки.

Дизайнерът твърди, че е търсил визия, която да отговаря на същите естетически изисквания като интериора на луксозните коли.

"Часовник като този трябва да осигурява на мъжете бърза, проста и точна информация с един поглед, което много напомня на дисплеите и циферблатите на таблото на колата – мислете за него като за лично табло за вашия дигитален живот“, коментира Бастиан.

HP има задачата да осигури техническата част. Устройството няма да работи само с една операционна система, а ще е съвместимо както с телефони с iOS, така и с такива с Android.

Часовникът ще уведомява потребителя за времето и спорта, за входящи повиквания, ще му показва различни текстове и ще му осигури достъп до електронната поща. Освен това ще напомня за срещите, вписани в календара на телефона. В допълнение към всичко това устройството ще работи и като дистанционно управление за музикални приложения.

Най-важното е, че HP обещава, че батерията ще може да издържа цели осем дни. Ако това е вярно, това ще постави устройството в категорията на Pebble и Sony Smartwatch 2.

Въпреки това часовникът все още не е официално представен, но пускането му на пазара е насрочено за тази есен. Цените все още не са ясни, но вероятно ще са около 200 долара, колкото са и устройствата на конкурентите.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още