IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple ще пусне няколко различни дизайна на умния си часовник?

Технологичният гигант може да представи новото си устройство за китката през октомври

11:26 | 20.06.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple планира да пусне различни дизайни на своя умен часовник, който вероятно ще излезе на пазара през есента, пише Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници, започнати с въпроса. По думите им компанията се опитва да представи по-добри преносимите устройства от тези на конкурентите си Google и Samsung Electronics.

Новото устройство за китката, създадено от Apple, ще разполага с повече от 10 сензора, включително такива за следене на здравословното състояние и за фитнес.

Целта на Apple е да отговори на нарастващите критики към вече съществуващите умни часовници. Голяма част от потребителите посочват, че устройствата не разполагат с функции, които да се отличават значително от тези на смартфоните.

Миналия месец Apple показа интерес към устройствата за фитнес и здраве, пускайки ново приложение, наречено Health. То събира на едно място данни за потребителя, свързани с неговото здравословно и физическо състояние. Въпреки това технологичният гигант все още не е пуснал на пазара собствено устройство за събиране на такива. Това подхранва спекулациите, че компанията ще представи по-удобно за носене устройство, но това ще се случи на по-късен етап.

Умният часовник на Apple може да се появи най-рано през октомври, а производството му ще започне през следващите два или три месеца в Quanta Computer Inc., тайвански производител, който от дълго време е доставчик на компютрите Mac на Apple, посочват източниците на Wall Street Journal. Quanta ще направи няколко пробни серии през следващия месец.

Умният часовник вероятно ще се предлага с екрани с различни размери. Точните спецификации на устройството на Apple все още са в процес на финализиране преди стартирането на масовото производство.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обеща, че компанията ще навлезе в нови продуктови категории до края на годината. Самата компания се намира под огромен натиск да докаже, че може да създава хитови проекти под ръководството на Кук. Причината за това е фактът, че изминаха четири години от пускането на последния голям нов продукт на Apple – iPad.

Анализаторите очакват пазарът на преносими устройства да се разрасне през следващите няколко години. Компанията за маркетингови проучвания IDC прогнозира, че глобалните продажби на умни часовници ще се увеличат повече от три пъти през тази година до над 19 млн. устройства, а до 2018 г. продажбите ще достигнат 111,9 млн. бройки.

Големите технологични компании, включително Google и Samsung също залагат на бума на преносими компютърни устройства, които могат да отчитат телесната температура, местоположението и гласовите команди на хората в движение.

Някои от най-новите преносими джаджи, като FuelBand на Nike, измерват физическата активност. Други са предназначени за допълване на функциите на смартфоните и могат да получават текстови съобщения, да правят снимки или да проверяват времето.

“Очаквам Apple да пусне множество умни часовници, които ще са с различен дизайн, тъй като часовниците са модни аксесоари. Един дизайн не пасва на всички“, твърди анализаторът от KGI Securities Мин-чи Куо. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още