IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Genesis на Hyundai бие конкурентите при луксозните автомобили

Моделът e най-добрият пример за необичайната смесица от лукс и разумни цени

14:25 | 31.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;Hyundai</em></p>

Илюстрация: Hyundai

На провелия се неотдавна "Конкурс на елегантността" (Concours d'Elegance) в Монтерей, Калифорния, бяха представени едни от най-редките и най-скъпи коли в света - от Duesenberg от 1935 г. до състезателни автомобили на Ferrari, пише Bloomberg.

Изложени бяха и новите концептуални автомобили на Lamborghini, Aston Martin и Hyundai. Да, Hyundai. Южнокорейската марка извървя пътя от първите си недотам съвършени модели през 1980-те до концепцията за HCD-14 Genesis  - шедьовър, създаден от дизайнерското студио на фирмата в Ървин, Калифорния.

Въпреки че Genesis няма да излезе на пазара във вида, в който бе представен, той е индикация за посоката, в която се е отправила компанията, коментира Bloomberg. Genesis e най-добрият пример за необичайната смесица от лукс и разумни цени, който предлага Hyundai.

Genesis излиза на един доста конкурентен пазар, където ще се състезава с луксозните седани на BMW 5-а серия, Audi A6, Jaguar XF и Lexus GS350.

Онова, с което Genesis 5.0 превъзхожда конкурентите си, е цената. Всички основни екстри са включени в сумата от 48 000 долара, колкото струва автомобилът. Освен това купувачът получава и гаранция от 10 години или 100 000 мили.

Тази опция е доста различна от практиките на германските производители, които таксуват всяка отделна екстра допълнително.

Въпреки че Hyundai предлага базов седан Genesis с двигател V-6 с мощност 333 конски сили на цена от 35 100 долара, R-Spec е най-близък до онова, което предлагат конкурентите. Той е с 5-литров V-8 двигател, 8 предавки, 19-инчови гуми и кожени седалки. Включва и автоматичен гюрук, чистачки, които се активират автоматично при дъжд, адаптиращи се ксенонови предни фарове, навигационна система и камера. Една от малкото опции, които могат да бъдат добавени, е iPod кабел за 35 долара.

Разбира се, не всичко е толкова перфектно. Hyundai напоследък предприема стъпки да промени дизайна си, но сегашният Genesis все още е малко закоравял от тази гледна точка.

Готовият за производство Genesis ще бъде показан на автомобилното изложение в Детройт през януари като модел от 2015 г. и ще излезе на пазара през второто тримесечие на 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още