IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Леонардо Ди Каприо се пуска във Формула Е

Състезанието стартира догодина и цели повишаване на интереса към автомобилите на ток

11:29 | 10.12.13 г.
<p>
	Леонардо Ди Каприо, Снимка: Ройтерс</p>

Леонардо Ди Каприо, Снимка: Ройтерс

Холивудската звезда Леонардо ДиКаприо ще се включи в един от отборите в новия шампионат за електрически автомобили Формула Е, предаде BBC.

Той е един от основателите на базирания в Монако отбор заедно с Гилдо Паланка Пастор - собственик на компанията за производство на електрически автомобили Venturi Automobiles.

Формула Е започва догодина, като обявената ѝ цел е да засили пазара на електрически автомобили. Сред фирмите, инвестиращи в надпреварата, са Renault, McLaren, Dallara, Qualcomm, Michelin и Virgin на Ричард Брансън.

Шампионатът ще се проведе в 10 от водещите градове в света, включително Пекин, Лос Анджелис, Маями, Буенос Айрес, Берлин и Лондон. Целта му е да покаже технологията на електрическите автомобили и да засили развитието и иновациите сред производителите.

Той се подкрепя от FIA и от Европейската комисия.

През първата година отборите ще се състезават с автомобили с еднакви спецификации. След това производителите ще бъдат насърчени да представят свои специално разработени автомобили.

Отборът на Ди Каприо е 10-ият, обявил, че се включва в надпреварата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още