IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големите търгове на 2014 г.

Christie's може да се похвали с най-големия търг в историята си

15:55 | 27.12.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Вино

Рекордът за най-скъпо продадена партида вино беше поставен в Хонконг тази година. Sotheby's продаде 114 бутилки бургундско вино за повече от 12,5 млн. хонконгски долара (1,6 млн. щатски долара). Колекцията съдържа бутилки от всяка от 19-те реколти в периода 1992-2010 г.

Пощенска марка

9,5 млн. долара е цената, на която беше продадена пощенска марка, описвана като най-рядката в света. Тя носи името British Guiana One-Cent Black on Magenta и вече е собственост на анонимен колекционер, който наддава за нея по телефона. Продажбата е дело на Sotheby's и надмина предишния рекорд от 1996 г. който е за 2,2 млн. долара.

Комикси

Рекордът за продажбата на най-скъп комикс в историята беше поставен в eBay. През платформата беше продадено запазено копие на Action Comics #1, в което Супермен е представен за първи път. Купувачът се сдоби с него срещу сумата от 3 207 852 долара, макар че когато се появява за първи път на пазара, комиксът е продаден само за 10 цента.

Видеоигри

Най-голямата колекция видеоигри беше продадена през 2014 г. Тя е вписана официално в Книгата за рекорди на Гинес и включва над 11 хил. заглавия, като голяма част от тях дори не са разопаковани. Продажбата им бе извършена на 15-и юни за рекордните 750 250 долара.

Каква беше 2014 г. според вас? Кои са ключовите събития и какви са очакванията ви за следващата година? Какво ще движи пазарите?

Пишете ни на info@investor.bg c вашите мнения. Най-интересните от тях ще публикуваме в Investor.bg. Очакваме ви!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още