IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фамилия Кардашиян - слава, богатство и маркетинг

Семейството изгради империя, оценявана на над 100 млн. долара, благодарение на умел маркетинг и социалните мрежи

15:18 | 04.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ким Кардашиян и съпругът ѝ Кание Уест.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Ким Кардашиян и съпругът ѝ Кание Уест. Снимка: Ройтерс

Солиден капитал

Не по-малко от 40% от доходите й идват от видеоиграта "Kim Kardashian: Hollywood", посочва Forbes. Целта на тази игра е да увеличава славата и репутацията ѝ...

Дивата с 84 млн. последователи в Instagram, както твърдят слуховете, може освен това да поиска над 100 000 долара, само за да се появи някъде, а това че с името й са свързани парфюми, производители на бонбони или на хапчета за отслабване също допринася за големите пари, които идват при нея.

Надарената калифорнийка натрупа капитал с книга с нейните най-добри селфита, озаглавена Selfish, и създаде с няколко от сестрите си линията за облекло Dash.

Обещаващата актриса на 35 години се прочу първоначално благодарение на видео, показващо забавленията й с нейното бивше приятелче рапъра Рей Джи. Видеото изтече в интернет и тя съди компанията, разпространила това "домашно порно", искайки 5 милиона долара.

Фамилията обаче е подплатена със стабилен капитал, натрупан от професионалните успехи на бащата, високоплатения адвокат Робърт Кардашиян, починал през 2003 година. Предполага се, че той е оставил на семейството си 100 милиона долара.

Майката на Ким, Крис Днежър, омъжила се повторно след развода си с Робърт Кардашиян за бившия атлет Брус Дженър, умело управлява семейния бизнес и дъщерите й вървят по нейния път, възползвайки се и от най-малката предоставена им възможност.

"Крис Дженър ръководи всичките си дъщери, тя донякъде е мозъкът, който стои зад всичко това", допълва г-жа Кърк. "Ким обаче има голям контрол върху марките си и върху своя бизнес".

Различни източници твърдят, че семейство Кардашиян получават заплащане дори за присъствието си в Tweeter. Ким вземала по 10 000 долара за промоционален тиут, а сестрите ѝ получавали десетки хиляди долари за спонсорирани изображения в Instagram.

И между другото, ако Ким може засега да настоява за куроната на кралицата на социалните медии, то нейната по-малка сестра Кендъл Дженър я догонва: манекенката има 76 милиона последователи в Instagram и 10 милиона - в Snapchat.

Макар някои да са уморени от постоянното и натрапчиво присъствие на семейство Кардашиян, то сигурно ще продължи да върти бизнеса си, поне за момента, според г-жа Кърк: "Ако вървят по същия път и Ким все така взема правилните решения, то те ще запазят присъствието си".

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
kony
преди 7 години
"...настоява за куроната на кралицата на социалните медии, ..."корона ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още