IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кувейт може да увеличи дела си в ВР при благоприятни условия на пазара

Към момента делът на Kuwait Investment Authority в компанията възлиза на 1,75 на сто

16:18 | 03.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Кувейт може да увеличи дела си в ВР при благоприятни условия на пазара

Кувейт е доволен от дела си в BP Plc и може да го увеличи, ако пазарните условия са благоприятни, заяви министърът на петрола на страната шейх Ахмeд ал-Абдула ал-Сабах, цитиран от Bloomberg.

BP планира да продаде активи на стойност 30 млрд. долара през следващите 18 месеца, за да набере средства за посрещане на разходите около разлива на петрол в Мексиканския залив. От компанията обявиха, че имат неизползвани кредитни линии на стойност 16 млрд. долара и планират да намалят задълженията си до 10 млрд. долара за посочения период.

От държавния инвестиционен фонд на Кувейт - Kuwait Investment Authority, заявиха вчера, че не са получили предложение от BP за увеличаване на дела на страната, който в момента възлиза на 1,75 на сто.

Изявлението на фонда беше в отговор на информация на местен вестник, че сегашният изпълнителен директор Тони Хейуърд, който подаде оставка, е предложил на Kuwait Investment Authority да увеличи дела си на 3%, за да защити компанията от опити за придобиване.

Сега петролният министър на страната е посочил, че Кувейт може да обмисли закупуването на активи на BP предвид предложените оферти и условията за чуждестранните инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още