IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът отново премина нивото от 100 долара за барел

Черното злато обаче не успя да се задържи над психологическата граница преди днешната среща на ОПЕК

09:22 | 14.12.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Петролът отново премина нивото от 100 долара за барел

Цената на петрола записа значителен ръст вчера, което доведе до връщане на котировките на нива над 100 долара за барел в Ню Йорк. Постепенно обаче повишението изгуби инерция и черното злато отново падна под тази психологическа бариера, пише Bloomberg.

Днес във Виена ще се проведе среща на държавите от Организацията на страните-изноителки на петрол (ОПЕК), на която се очаква да бъде поставен лимит на производството за първите шест месеца на следващата година.

Намеренията са таванът да бъде 30 млн. барела петрол дневно, е заявил запознат с разговорите източник на Bloomberg, пожелал анонимност.

На борсата в Ню Йорк вчера лекият суров петрол с доставка през януари повиши цената си с 2,4 на сто до 100,14 долара за барел.

В основата на това движение се оказаха страховете на инвеститорите за действията на Иран, който се очаква да разположи военни части в близост до стратегически канал за транспорт на петрол.

През нощта цената на лекия суров петрол се понижи с 0,3 на сто до 99,82 долара за барел.

На борсата в Лондон цената на петрола сорт брент с доставка през януари днес се движи без изменение спрямо вчера и е 109,50 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
stoiloff
преди 12 години
А горивата у нас не следват тренда. Нека си припомним на каква цена са калкулирани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още