IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото поскъпва минимално в очакване на нови сигнали от страна на Фед

Фючърсите върху медта изгубиха позиции в сряда след негативните икономически новини от Китай

09:47 | 25.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Златото поскъпва минимално в очакване на нови сигнали от страна на Фед

Фючърсите върху златото се търгуват с леко повишение в четвъртък след спада от близо 1% в предишната сесия на фона на опасенията относно бъдещата монетарна политика на щатския Федерален резерв.

Цената на благородния метал с доставка през август се покачва с 0,75 долара, или 0,06 на сто, до 1 320,25 долара за тройунция в електронната търговия, предава MarketWatch.

Най-търгуваните контракти върху метала – с доставка през август и през декември, отбелязаха отстъпления с 1,1 на сто на Comex подразделението на Нюйоркската борса през предишната сесия.

Спадът дойде, след като по-добрите от очакваното данни за продажбите на нови домове и ръста на производствената активност в САЩ през юли засилиха опасенията, че Фед ще намали потока на парични стимули за икономиката, ако тя продължава да се подобрява в съответствие с очакванията.

Паричните стимули от страна на Федералния резерв и другите централни банки подкрепят ръста на стойността на благодорния метал през последните години. Инвеститорите използват златото като хедж срещу инфлационните рискове от гъвкавите монетарни политики.

Междувременно фючърсите върху медта с доставка през септември запазват позиции при 3,18 долара за паунд. Цената на червения метал изгуби 0,6% в сряда в резултат на по-ниската от очакваното производствена активност в Китай през юли, въпреки лекото покачване по време на следобедната сесия в Европа.

Последните действия "може би показват колко къс е пазарът на мед, след като слабите икономически данни от Китай не успяха да предизвикат рязко разпродаване", посочи Лиън Уесгейт, борсов стратег в Standard Bank.

След оповестяването на производствените данни китайското правителство заяви късно в сряда, че ще намали данъците за малкия бизнес с цел стимулирането на част от компаниите износители.

При търговията с други благородни метали в четвъртък среброто с доставка през септември добавя 0,03 долара, или 0,15 на сто, до 20,11 долара за тройунция, докато платината с доставка през октомври губи 7 долара, или 0,48%, достигайки до 1 441,05 долара за тройунция.

Фючърсите върху паладия с доставка през септември от своя страна поевтиняват с 4,40 долара, или 0,59 на сто, търгувайки се за 742,40 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още