IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото удължава пропадането си преди заседанието на Фед

Инвеститорите продължават да са уверени, че централната банка ще ограничи допълнително месечните си покупки на активи

09:47 | 28.01.14 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Златото удължава пропадането си преди заседанието на Фед

С наближаването на заседанието на Федералния резерв на САЩ цената на златото очаквано започна плавното си отстъпление. Понижението е свързано с очакванията, че американската централна банка ще свие допълнително мащабните си 75-милиардни месечни стимули.

Търгуваните на борсата в Ню Йорк златни фючърси с доставка април поевтиняват с 0,49 на сто до 1 257,30 долара за тройунция по време на късната азиатска търговия, съобщава Investing.

В понеделник контрактите върху жълтия метал се търгуваха в диапазона от 1254,70 до 1,256,80 долара за тройунция. В крайна сметка фючърсите се установиха на ниво от 1 254,90 долара за тройунция в края на сесията.

Федералният резерв ще започне днес първото си заседание с фокус монетарна политика за 2014 г. Инвеститорите продължават да поддържат тезата, че властите ще направят нови съкращения на 75-милиардната си месечна програма за стимулиране, поради добрите макроикономически данни за американската икономика.

Стимулиращите инструменти на Фед дават тласък на търсенето на деноминирани в долари стоки, като петрола и златото. Същевременно инвеститорите продължават да припознават златото и като традиционен хедж срещу евентуално силно ускоряване на инфлацията.

Междувременно среброто с доставка през март също губи позиции, макар и в по-ограничени граници. Фючърсите върху метала с доставка през март поевтиняват с 0,21 на сто до 19,752 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis
преди 10 години
златото удължава "пропадането си" (-0,49%) а тея сигурно продължават "ръста си" After Hours : 506.04 Down 44.46 (-8.08%) ........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още