IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът остана над 60 долара за барел

Главната причина за негативното представяне беше резултат, показващ засилена продукция от страна на ОПЕК

12:43 | 02.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът остана над 60 долара за барел

Щатският петрол записа спад в първия ден от новата седмица. „Черното злато“ продължи да се търгува над ключовата граница от 60 долара за барел, но отчете първи спад за последните три сесии. Главната причина за негативното представяне беше резултат, показващ засилена продукция от страна на Организацията на страните износителки на петрол за май месец. По-късно през тази седмица ОПЕК ще проведе среща, на която ще се вземе решение за бъдещата политика на организацията.

Членовете на Организацията на страните износителки на петрол не очакват да бъдат направени някакви промени в производството. В Китай данните, касаещи производствения сектор, бяха положителни, като по този начин перспективите за търсенето на енергия намаляват и това оказа допълнително негативно влияние върху петрола. Друг фактор, който оказа натиск върху суровината, беше доларът. Щатската валута започна седмицата убедително и поскъпна спрямо кошницата от валути. За суровини, които са деноминирани в долари, поскъпването на валутата е с отрицателно влияние.



Тази седмица е с голямо значение за посоката, в която ще поеме „черното злато“. Срещата на ОПЕК е с най-голямо значение за бъдещото ценово движение. От друга страна в сряда ще бъдат публикувани ежеседмичните данни за петролните запаси.

Фючърсите върху лек суров петрол с доставка през месец юли поевтиняваха до ниво от 60.20 долара за барел. За сесията от понеделник спадът беше от около 0.2%. Цената на петрола остава в консолидация преди срещата на ОПЕК. Осцилаторът Stochastic индикира за навлизане на цената в зоната на свръхпокупките. Ключова съпротива може да бъде открита около нивата на 61.80 долара за барел, а главна подкрепа около 55.75 долара за барел.

ЦЕННИ МЕТАЛИ

Златото отчете слаб ръст през сесията от понеделник. Скъпоценният метал намери подкрепа след изказването на председателя на Федералния резерв на Бостън Ерик Розенгер, че все още не са налични признаци за повишаването на лихвените проценти.  Доброто представяне на щатската валута не попречи на златото да реализира ръст през изминалата сесия. Златото е суровината, която е деноминирана в долар, и ръст в стойността на долара по принцип води до спад в цената на жълтия метал.

GOLD
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още