IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Студена зима може да доведе до енергийни блокади в Европа

Газохранилищата в Европа са пълни на около 77%, доста под обичайното ниво през този период от годината

11:12 | 25.10.21 г. 15
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Последна актуализация: 22:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 9 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 2 години
Ся остава да обясниш пак с некой линк как твърдението ти кореспондира със дългогодишните сизифовите мъки на тебеподобните де били да прогоните Гъзпом от Европа . . . Щото ако не бехте празноглави безполови плямпачи с меки китки, а сериозни мъже като зануления и султана, с идеите, които се лансираха от средите ви, досега сички руски тръби требваше да са на скрап . . . И требваше вместо да размазвате редки екскременти в нета, да копате *** и уран, та да си сгреете зелените зад ници. А природният газ не е само топло. Природният газ е и папо. Нема газ, нема торове. Нема торове - нема леб. И така, моме . . . Ся дай некой линк от Занзибар да покажеш как карат там и без газ . . .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 7
zelka007
преди 2 години
според форумните газовици , сегашната "газова криза" била заради зелената сделка , а не предизвикана от газпром . те една графика на подаването на природен газ по години от государсвената компания . като инфото не е по бодряшките твърдения на саша милер , а от входните точки на ЕС . пък изводите всеки сам да си прави ... :))) ... https://***.reuters.com/resizer/Q1YlcNoDJGmCOc_U7w7s3JxchcU=/960x0/filters:quality(80)/cloudfront-us-east-2.images.arcpublishing.com/reuters/TWDSWNBBZJJ4JLNCFONRQD35SY.png
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 5
Стоян Петров
преди 2 години
Виждаш ли хипотезата, че метеорит може да те удари по главата или не дай се боже да те кaстрира??? Е и хипотезата, че Европа ще замръзне е с такава вероятност да се случи. Освен в русия и България и тук таме някой платен репортаж(пък било и Блумбърг), другаде такива материали няма. Дори в предизборния дебат в Германия темата газ изобщо не фигурираше.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 3
Invcom
преди 2 години
Аз виждам реални хипотези и рискове изказани от Изпълнителни директори на Европейски компании, бат Стоян пак Путин го гони :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 2 години
Авторът не дава отговор на въпросът, а ако е топла зимата какво ще се случи. Това разбира се е сарказъм, но той си го заслужава защото 77% запълненост на хранилищата не е безпрецедентно ниско ниво. Обикновено е между 80 и 90%, но 77 е много близко до тях. през миналата година нивото бе почти 100%, но само защото газпром бе забил неговите хранилища в Европа до предела. Тази не желае да го направи, да са живи и здрави. Това обаче затвърждава факта, че газпром е несериозена фирма и на нея не може да се разчита. Тя е напълно зависима от инфантилните настроения на путин. В случаят мисля че си е направил грешно сметката, защото промишлеността намали потреблението на газ с 12% за първите две седмици на октомври. Ако ни налегнат сибирски студове като тези от сънищата на путин, може да се възобнови добива от Грьонинген. Това наистина е палеатив, но спасителен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още