IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приключи замяната на акции на Каолин за акции на Соларпро холдинг

85% от акционерите на Каолин са заменили своите акции за акции на Соларпро Холдинг

10:00 | 02.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Приключи замяната на акции на Каолин за акции на Соларпро холдинг

Вчера официално е приключила замяната на акции на Каолин АД за такива на Соларпро холдинг АД, се казва в уведомление на Каолин, публикувано чрез БФБ.

През целия период на замяната са заменени 1 330 002 акции на Каолин, представляващи 5,32% от капитала на добивната компания. Максималният възможен размер на замяната, съгласно обявените условия, възлизаше на 1 562 500 акции на Каолин, т.е. 85,12 % от акционерите на Каолин са заменили своите акции за акции на Соларпро Холдинг.

Срещу тях са дадени 34 580 052 акции на Соларпро холдинг, или 73,95% от капитала на компанията. Дъщерното дружество на Каолин – Солар венчърс ЕООД продължава да притежава 5 420 159 акции на Соларпро холдинг, което представлява 11,59% от капитала на дружеството.

Припомняме, че Соларпро холдинг бе отделена като вертикална интегрирана холдингова структура в края на 2009. Това бе извършено вследствие на преструктуриране на бизнеса на Каолин, свързан с производството на компоненти, изграждането и оперирането на соларни електроцентрали и други възобновяеми енергоизточници (ВЕИ), се казва в уведомлението.

Предстои в скоро време ръководството на Каолин, в качеството си на орган, упражняващ правата като едноличен собственик на Солар Венчърс, да вземе решение относно останалия незаменен пакет акции на Соларпро Холдинг, както и по отношение на получените акции от Каолин в резултат на замяната, за което инвеститорите и всички заинтересовани лица ще бъдат своевременно информирани.

Също вчера Соларпро Холдинг обяви консолидирани приходи от продажби в размер на 1,05 млн. лв. за първото полугодие на годината и нетна печалба за периода от 73 хил. лв.

През второто тримесечие на 2010 консолидираните продажби на Каолин ускориха ръста си до 31% на годишна база, като за полугодието те възлизат на 41 млн. лв. при печалба от 4,3 млн. лв.

 

Свързани компании:

Соларпро холдинг АД(0S8)

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още