IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са печелившите агростратегии при новата Обща селскостопанска политика

Клуб Investor.bg събира експерти на дискусия за "зелените плащания" и пазара на земеделска земя

10:44 | 14.04.14 г.
Кои са печелившите агростратегии при новата Обща селскостопанска политика

Как ще се отразят "зелените плащания" (които ще се получават при изпълнението на определени екоизисквания от стопанствата) върху доходите на земеделските производители и дали мерките за агроекология са приоритетни за България, колкото за ЕС - това са част от важните за земеделските производители теми, които ще бъдат дискутирани от Клуб Investor.bg.

Форумът ще бъде на тема „Кои са печелившите агростратегии в условията на нова Обща селскостопанска политика“. Какво ще обсъждат експертите на 28 април в Гранд хотел София:

- готово ли е българското земеделие да се изправи пред предизвикателствата на новата ОСП за усвояване на европейските субсидии;

- животновъдството в България на кръстопът – възможностите са много, какво ще изберем;

- очаквания за промени в поземлените отношения в контекста на ОСП. Пазарът на земеделска земя 2014 – 2020 – отношение на субсидиите върху арендните отношения, стъпки към ефективно земеползване.

„Изискванията към фермерите, за да получат зелените плащания, биха могли да бъдат лесни за изпълнение, стига да имаме добра организация. Необходимо е не само да се извърши огромно количество работа, но и условията да се разяснят добре на земеделците“, коментира модераторът на форума Светлана Боянова, председател на Института за агростратегии и иновации. 

В дискусиите ще участват още Венцислав Върбанов - председател на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), Борислав Петков - председател на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ), Ивайло Тодоров - изпълнителен директор на АЗПБ, д-р Кирил Величков - ръководител „Европейски проекти и финансови институции“ в СИБАНК, Дамян Вътев, управител на фирма  "Биологика".

Клуб Investor.bg се провежда със съдействието на СИБАНК и Киа Моторс България.
 
Институционални партньори на Клуб Investor.bg са Асоциацията на земеделските производители в България, списание „Агрозона“, Индустриален Холдинг България, БФБ - София, Bulgaria ON AIR, Дакси и ГБИТК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още