IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fibank и MasterCard с еволюция в дигиталните плащания в България

Клиентите ще могат да плащат със своите смартфони, поддържаащи NFC технология

11:11 | 20.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;Fibank&nbsp;</em></p>

Илюстрация: Fibank 

Fibank (Първа инвестиционна банка) и MasterCard стартират иновативна платформа за електронни плащания, позволяваща на клиентите да използват своите смартфони, поддържащи NFC технология за бързо и сигурно средство за разплащане на всички терминали с безконтактна функция, които приемат MasterCard. Подобна платформа за дигитални плащания се предлага за първи път в България и на Балканите.

„Fibank разработи своя собствена услуга Digital Payments. Тя позволява на клиентите да управляват дигитална банкова карта чрез мобилно приложение на своите телефони. След активиране на приложението те могат да правят плащания през мобилното устройство. Плащанията с услугата на Fibank и MasterCard могат да бъдат извършвани на всички видове терминали, приемащи безконтактни карти“, сподели Светослав Молдовански, Главен оперативен директор (COO), член на Управителния съвет и Изпълнителен директор на Fibank.

Ваня Манова, регионален мениджър на MasterCard за България и Македония, добавя: „Въвеждането на дигитални карти от Fibank и MasterCard е важен крайъгълен камък за сферата на разплащанията в България, тъй като това наистина иновативно решение ще даде възможност на потребителите да извършват сигурни безконтактни плащания чрез използването на мобилен телефон. Според нашето изследване MasterIndex 2015 66% от картодържателите биха искали да извършват мобилни плащания, което означава, че българските потребители имат готовност и желание да възприемат такава технология“.

Безконтактните плащания на MasterCard се приемат в 74 страни и повече от 4 милиона търговски обекта по света. Само в Европа те са на разположение в 40 държави, като вече има повече от 10 държави с по над 5 милиона безконтактни карти или устройства в обращение във всяка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още