IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche се опълчи на Mclaren и Ferrari

Германците твърдят, че 918 Spyder ще бъде по-бърз от P1 и LaFerrari

09:46 | 18.05.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	918 Spyder е бъдещият суперхибрид на Porsche. Снимка: Porsche</p>

918 Spyder е бъдещият суперхибрид на Porsche. Снимка: Porsche

Porsche 918 Spyder ще бъде по-бърз от LaFerrari и McLaren P1, съобщи продуктовият мениджър на компанията Джеймс Истуд за списание Car.

Странното в случая е, че според предварителните данни колата от Щутгарт ще бъде по-слаба като мощност и по-тежка от основните си конкуренти. Още по-странното е, че на журналистически въпрос дали инженерите на Porsche имат намерение да оптимизират двигателя на 918 Spyder, Истуд отговаря:

"Не. Нямаме нужда от повече конски сили. Въпреки че колата ни е по-тежка, технологиите я правят по-бърза на улицата и на писта. При колите със задно предаване, като тези на нашите конкуренти, шофьорът трябва да спре преди завоя, компрометирайки скоростта си на влизане в него. Благодарение на нашата система за разпределяне на въртящия момент, както и на индивидуално задвижваните четири колела, 918 Spyder развива много по-висока скорост в началото и в средата на кривата."

Съвсем официално, Истуд уверява, че крайното тегло на машината ще бъде 1700 кг. Въпреки това, инженерите от Щутгарт са разработили пакет Weissach, който орязва ненужни 50 кг от конструкцията на колата. От компанията коментират, че до момента половината от хората, които са капарирали 918 Spyder, са го поръчали с олекотения пакет.

Германците не съобщават колко точно коли са продали, но успокояват, че ръководството няма опасения и всички 918 бройки от автомобила ще бъдат успешно пласирани. За сравнение, Mclaren ще произведе само 375 автомобила от своя P1, а Ferrari подготвя не повече от 499 машини LaFerrari.

Последният лимитиран модел на Porsche - могъщата Carrera GT - зарадва общо 1275 клиенти.

Официалните технически параметри на Porsche 918 Spyder остават неизвестни, но се смята, че колата ще се катапултира до 100 км/ч за под три секунди, а максималната й скорост ще достига 327 км/ч.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
v_tin
преди 10 години
Ще я видим в Германия скоро, но при тяхното движение няма много смисъл от тези 300км/ч
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още