IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руски бизнесмен възражда британска марка спортни коли

TVR ще се завърне на пазара с нов модел

11:06 | 08.06.13 г.
<p>
	<em>Снимка: TVR</em></p>

Снимка: TVR

Бившият шеф на руската Агропромбанк Николай Смоленски има намерение да върне на пазара британският производител на спортни автомобили - TVR, пише специализираното издание Autocar. Смоленски придоби компанията през 2004 г., но след серия неуспешни опити за развиването й през юли 2012 г. преустанови производството заради "твърде високи изисквания на клиентите".

Журналисти от американското издание Piston Heads са успели да се свържат с маркетинг директора на VIT Technology, корпорация, тясно свързана с TVR. Дитрих Пробст съобщава, че в близко бъдеще TVR ще представи „подробен план“ за дебюта на нов модел. Пробст отказва да даде подробности, но уточнява, че „не бива да забравяме за традиционните ценности на TVR – олекотено спортно шаси и мощен двигател“.


От изказването му става ясно още, че новият модел ще бъде „два пъти по евтин от аналогичен модел на Ferrari, но за сметка на това ще бъде по-бърз“.

Пред Piston Heads Пробст потвърждава, че TVR все още не са решили какъв двигател ще използват. Последният слух за възраждането на марката бе свързано с 6.2-литров V8 агрегат на GM, произвеждащ 426 к.с. и 569 Нм.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още