IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault превръща Espace в кросовър

Французите инвестират в модела 420 млн. евро, ще го изнасят и в Китай

13:02 | 07.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Настоящото поколение Renault Espace.<em> Снимка: Renault</em></p>

Настоящото поколение Renault Espace. Снимка: Renault

Следващото поколение на Renault Espace ще се превърне в кросовър, съобщи пред Аutonews Лорънс ван ден Акер, главен дизайнер на френската марка. Той уточни, че пазарът на MPV автомобили се свива, а този на кросовърите расте, като тази тенденция се е оказала решаваща за бъдещето на Renault Espace.

"Espace ще продължи да бъде отличен избор за дълъг път. Следващото му поколение ще предлага много просторен салон и голям багажник, но също така и присъщата за кросовърите висока позиция на седене", уточни Лорънс ван ден Акер.

Към момента няма много подробности за машината, но се знае, че тя няма да залага на "брутален дизайн". Формите ще бъдат по-скоро изисквани, отколкото агресивни, става ясно от информацията.

Следващият Renault Espace ще бъде представен като концепт по време на автомобилното изложение във Франкфурт, което отваря врати в края на лятото. Колата ще бъде изградена на новата модулна платформа CFM1, която е разработена съвместно с Nissan. Продуктовият модел трябва да се появи още догодина, като се очаква премиерата му да се състои през март в Женева.

Новият Espace ще достигне и до най-големия пазар в света - Китай, където ще попълни гамата на Renault, която в момента включва моделите Koleos, Megane, Fluence, Laguna и Scenic.

Производството му ще се осъществява във фабриката на Renault в град Дуе, Северна Франция. За целта в завода, където сега се произвежда Scenic, се инвестират 420 млн. евро. В Дуе ще се изгражда и следващото поколение Laguna.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още