IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors пуска пипала към PSA Peugeot Citroen

Американците искат пълна свобода в замяна на сериозна инвестиция във френската компания

13:26 | 28.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
General Motors пуска пипала към PSA Peugeot Citroen

Ръководството на PSA Peugeot-Citroen предложи на General Motors да поеме контрола над компанията в замяна на сериозна инвестиция, нужна за спасяването от фалит на френския автомобилен концерн, пише Reuters.

Според информацията сделката ще се състои в създаването на съвместно дружество, което ще се заеме с управлението на марките Opel, Vauxhall, Peugeot и Citroen. Преговорите между двата автомобилни гиганта започнали още в края на миналата година, като скоро след това били преустановени.


„Семейство Peugeot се съгласиха да предадат контрола на компанията, така че предишните проблеми вече не са на дневен ред,“ коментира анонимен източник пред Reuters.

В замяна на парите си General Motors иска пълна свобода в контрола на бъдещото дружество. Това ще позволи на американците да намалят свръхпроизводството на PSA, съкращавайки служители и затваряйки заводи. Анализатори очакват това да предизвика силни реакции от страна на френското правителство и синдикатите в страната.

Двете компании отказват да коментират случая, но неотдавна изпълнителният директор на GM Дан Акерсън заяви, че за момента компанията му няма никакво намерение да инвестира допълнителни средства в PSA.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още