IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият нов модел на Datsun

Базиран е на Nissan Micra и ще излезе догодина, според спекулациите ще струва около 3000 долара

18:36 | 01.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Nissan</p>

Снимка: Nissan

Първият модел на възродената марка Datsun се появи в интернет пространството. Името му е К2, базиран е на Nissan Micra и ще стъпи на пазара догодина, съобщават от компанията-майка Nissan.

Официалната премира на Datsun К2 ще се състои на 15-и юли, а продажбите ще стартират в средата на 2014 г. Моделът ще се предлага на развиващите се пазари като Индия, Русия, Индонезия и Южна Африка, където търсенето на достъпни коли е голямо. Не е изключено обаче на по-късен етап да стартират продажби и в Европа.

От кратката официална информация става ясно, че Datsun К2 е конструиран на платформата на Nissan Micra. Двигателят му е 3-цилиндров с обем 1.2 литра и задвижва предните колела.

Дизайнът на екстериора е повалян силно от моделите на компанията-майка, а за интериора се спекулира, че ще се отличава със скоростен лост и ръчна спирачка, които са разположени в горната част на централната конзола. Причината за това решение е, че така се освобождава пространство между предните две седалки, което е особено важно за колите от този калибър.

Все още няма информация за цените на Datsun К2, но се очаква той да бъде по-евтин от конкурентите си Maruti Wagon R и Hyundai i10. Според спекулациите моделът ще струва около 3000 долара.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още