IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Subaru разработва колани за кучета

Японците определят сегашните средства за обезопасяване на четириногите, като неефективни

08:56 | 20.08.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<br />
	&nbsp;</p>


 

Продаваните в момента специални колани за защита на кучета в автомобила са неефективни. Това показват изпитания, проведени от Subaru, съобщава изданието Automotive News.

По време на краш-тестовете се оказва, че нито едно от защитните устройства не предпазва достатъчно четириногите при сблъсък. За изпитанията в лаборатория, специализирана за тестове на детски седалки, са пробвани колани с размер за 11-килограмов териер, 20-килограмово коли и 34-килограмов лабрадор.

Според данни на Американската автомобилна асоциация едва 16 % от собственици на кучета са оборудвали автомобилите си с подобни устройства, но дори и те не помагат особено и се нуждаят от сериозно усъвършенстване.

Маркетинг-мениджърът на Subaru America Дейв Съливан е на мнение, че трябва да бъдат въведени и тестове за защитата на кучета. Това обаче трябва да бъде одобрено от Националната администрация по безопасност на движението. Очаква се само през следващата година американците да похарчат около $55.5 млрд. за услуги, свързани с превозването на домашни животни и автомобилните производители трябва да помислят сериозно как да ги улеснят.

Някои от тях вече работят по въпроса – във Volvo например са готови със специални "врати за кучета", с които са оборудвани кросовърите на марката. В стандартното оборудване на Subaru Outback пък има специални ниши в багажника, които защитават животното в случай на пътно-транспортно произшествия. За по-добра защита на четириногите настояват и повечето дружества за защита на животните в САЩ.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Мировойска
преди 10 години
Така е в цивилизованите страни! За съжаление, у нас подобни въпроси са много "далечни" за начина на мислене на болшинството. Може би, защото повечето гледат на животинката като на животно, а не на живо същество.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още