IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lexus ще лъска имиджа си

Луксозното подразделение на Toyota отваря луксозни магазини в Токио, Ню Йорк и Дубай

12:39 | 22.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Reuters</em></p>

Снимка: Reuters

В идните години Lexus всячески ще се опита да подобри имиджа си на премиум марка, пише Bloomberg. В момента компанията изостава от BMW на американския пазар, а Mercedes-Benz пласира повече коли в родната й Япония. В опит да неутрализират лошата тенденция, маркетинг специалистите на Toyota са решили да отворят верига луксозни магазини за аксесоари, в които клиентите ще могат да намерят всякакви глезотии - от чаши за кафе, изработени от вулканично стъкло (обсидиан), до италиански кожени чанти.

"Успешният дебют на Lexus в Щатите не се мултиплицира и на другите пазари. Трябва да се поработи по имиджа на компанията, за разлика от BMW и останалите марки от луксозния сегмент," коментира Такаки Наканиши, основател на изследователския институт Nakanishi. "Не можеш да очакваш ръст в продажбите си, отваряйки кафене, но със сигурност е по-добре ако имаш такова."

На най-големия си пазар - този в САЩ - Lexus отбелязва ръст от 12%  за първите седем месеца на годината, с което подобри скока в графиките на BMW и Mercedes за същия период, съобщават анализаторите от Autodata Corp. Половината от общите си продажби Lexus реализира именно в Щатите.

В Япония Lexus е пласирала 27 074 автомобила до края на юли, с което изостава, макар и с малко, от постижението на Mercedes - 27 828 продадени единици. Данните са на Японската асоциация на автомобилните вносители.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още