IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi предприема сервизна акция в САЩ

От пазара ще бъдат изтеглени близо 5 хил. автомобила заради проблем със стъкления покрив и горивопроводите

13:11 | 30.10.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Audi обяви, че ще изтегли 1120 автомобила от флагманския си модел A8 заради дефект в стъкления панорамен покрив, пише Autoevolution. Част от засегнатите автомобили са от спортната модификация на лимузината - S8, се казва още в съобщението.
 
При направената обстойна инспекция, се оказало, че стъкленият покрив може да се счупи ненадейно и парченцата стъкло да наранят обитателите на купето, или най-малкото да ги разсеят докато шофират с висока скорост. Стъкленият панорамен покрив е част от стандартното оборудване на американските версии на A8 и S8, произведени през 2013 и 2014 моделни години.
 
По-рано през седмицата стана ясна и друга сервизна акция, която компанията от Инголщад ще предприеме в Щатите. Тя касае моделите S6 и S7 от същите моделни години 2013 и 2014. Американската администрация за безопасност на движението по магистралите (NHTSA) е открила пробем в горивопроводите на туин-турбо V8 двигателите на колите, който може да доведе до изтичане на гориво и евентуално пожар. Засегнатите коли са 3594, като всички от тях се движат по американските улици.
 
Подобен проблем Audi имаше и през 2011 г., когато компанията от Инголщад предприе сервизна акция заради проблем в горивната система на Audi A6, S6 и RS6, оборудвани с 4.2-литров V8 двигател. Тогава ставаше въпрос за автомобили, произведени между 19 юни 2001 г. и 8 юни 2004 г. 
 
Общата бройка на засегнатите “шестици” беше 5992, като всички от тях бяха сервизирани в САЩ. Проблемът беше концентриран в резервоара и неговата отдушна система, която използва алуминиева тръба и клапан. Официални лица от NHTSA тогава заявиха, че годините вибрации могат да доведат до деформация на алуминия, което да повреди клапана, а това от своя страна да предизвика теч на гориво.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Абе много нагъл и масов стана този приом на големите авто-производители да скатават печалба като отстраняват повреди и връщат сами коли за ремонт... само си търсят поводи! ако не ви е направило впечатление, то процеса започна успоредно с КриЗатА!*** то ако зависеше от тях - разбирам ги напълно, защо биха го правили /крият печалба!/, ама правителствата им и всички контролиращи органи и комисии къде Улужливо СПЯТ???... И сега идва отговора - изненадааааааааа! - ами поръчката да се прави отова е именно от услужливо спящите, защото РЕФОРМИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОКАРВАТ, а те вървят само при Бюджетен дефицит :)))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още