IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клиентите на BMW i3 чакат 5 месеца за... тест драйв

Пазарният успех на електрическата кола не мина без логистични проблеми

11:50 | 05.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em><em>BMW </em>i3. </em>Снимка: BMW</p>

BMW i3. Снимка: BMW

За разлика от други производители, BMW няма проблеми с пазарното представяне на своите електрически модели. То обаче е толкова добро, че германците са принудени да карат клиентите си да чакат цели 5 месеца за най-обикновен тест драйв.

В интервю за британското AutoExpress отговорникът за продажбите и маркетинга на BMW - Иън Робъртсън, заяви, че броят на желаещите да изпробват колата надминава най-смелите му очаквания.

"Записваме тестове за след няколко месеца. Колите са електрически и след всеки тест трябва да бъдат зареждани, което отнема време. Дилърите ни правят всичко възможно, за да отговорят на всички заявки", каза Робъртсън.

Първата електрическа кола на BMW - i3, получи над 10 000 поръчки за само месец на пазара. А над 100 000 са заявките за тест драйв на този модел. Във Великобритания, където BMW i3 се появи в средата на ноември, са получени 6 500 заявки за тест, като към момента потвърждение е изпратено на едва 1 500 от тях.

Ако днес подадете заявка за тест на i3, ще бъдете повикан след около 5 месеца, твърди британското списание.

Сходно е положението и с поръчките за покупка на този модел. Според информацията, ако клиент поръча днес BMW i3 с удължаващ пробега генератор, ще го получи най-рано през юни догодина. При моделите без генератор скокът е дори по-дълъг - октомври 2014 г.

Високата цена на другия модел от серията - BMW i8, също не притеснява клиентите. За този автомобил се чака около година.

Още за i3 и i8 четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още