IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes ще прави по-голям C-Class, но само за Китай

Моделът трябва да се появи още догодина

13:13 | 22.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Стандартната версия на новата C-Class. Снимка: Mercedes</p>

Стандартната версия на новата C-Class. Снимка: Mercedes

От известно време се спекулира, че германската компания Mercedes има намерение да създаде удължена версия на новото поколение C-Class. Сега агенция Ройтерс съобщава, че такъв модел вече се подготвя, като премиерата му ще се състои още догодина.

Дългата версия на Mercedes C-Class е предназначена за пазара на Китай, където такива автомобили са много търсени. Почти всички европейски автомобили компании предлагат на местния пазар своите модели с по-дълго междуосие.

Що се отнася до новата C-Class, тя ще бъде показана пред публика през януари в Детройт. Удължената й версия ще се появи по-късно през 2014 година и ще се предлага единствено в Китай, където и ще се произвежда.

Все още не ясно какви ще бъдат габаритите на модела, но новото поколение на C-Class вече нарасна на размери спрямо своя предшественик. Моделът има междуосно разстояние от 2840 мм, като е с 40 мм по-широк и с 95 по-дълъг от предишното поколение.

Двигателите също са обвити в мистерия, но е почти сигурно, че ще бъдат само бензинови. В Европа моделът ще се предлага с избор от пет четирицилиндрови бензинови двигатели, генериращи от 156 до 238 к.с. На по-късен етап ще се появи и шестцилиндров бензинов двигател с мощност 333 к.с.

Още за новата C-Clasс чeтете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още