IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM иска да придобие Tesla

Сделката може да се осъществи още тази година, гласят спекулациите

17:06 | 13.01.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Model S е автомобилът, с който компанията пожъна своя първи голям успех на пазара.<em> Снимка: Tesla Motors</em></p>

Model S е автомобилът, с който компанията пожъна своя първи голям успех на пазара. Снимка: Tesla Motors

Концернът General Motors най-вероятно ще бъде новият собственик на компанията за производство на електрически автомобили Tesla Motors, твърди Green Car Reports. Според информацията американският производител вече е създал специален отдел, който се занимава с евентуалното придобиване на производителя на електромобили.

"Не е тайна, че Tesla Motors, една от най-напредналите компании в тази сфера, предизвиква завистливи погледи от страна на най-големите автомобилни производители, които искат трайно да се настанят в сегмента", се казва в информацията на изданието.

Green Car Reports цитира експертът от финансовата компания Praxis Trading - Юра Харис, според когото сделката ще се осъществи най-късно до края на годината. В интервю за телевизия CNBC икономистът заяви, че "Tesla  е идеалното решение за автогиганта от Детройт и подобна сделка ще реши проблемите на двете страни".

"Закупуването на Tesla ще даде достъп на GM до най-модерните технологии за зареждане на електромобили, както и ще прибави още една премиум марка към концерна. От своя страна GM ще помогне на Tesla да се развива благодарение на своите глобални и търговски сервизни мрежи", убеден е Харис.

По-рано се появиха съобщения, че и други компании - като Apple например, се интересуват от Tesla Motors, но повечето експерти са категорични, че голям автомобилен концерн е най-подходящ за нов собственик на компанията на Елън Мъск.

Все пак има и различни мнения по въпроса. Бившият директор на северноамериканското подразделение на Mazda - Чарлз Хюз, е категоричен, че подобно сливане не само няма да донесе ползи, но и ще навреди и на двете страни.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
Minavast
преди 10 години
"твърди Green Car Reports. Според информацията американският производител вече е създал специален отдел, който" ....По скоро акционери искат да продадат,без да сринат акциите.До месец два ще се разбере...Не вярваите на филма "Kои уби електромобила".Кинаджиите си падат по конспирации,но само от меркантилност
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
stasi666
преди 10 години
Жалко за Тесла,сега една *** компания финансирана от петролни пари ще ги загроби
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още