IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aston Martin привиква 75% от моделите си, произведени след 2007 г.

Причината е доставчик от Китай, използвал части с лошо качество

16:32 | 06.02.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Един от засегнатите модели на марката - DB9.<em> Снимка: Aston Martin </em></p>

Един от засегнатите модели на марката - DB9. Снимка: Aston Martin

Британската луксозна марка Aston Martin обяви мащабна сервизна акция, причинена от фалшиви части на поддоставчик от Китай, съобщава Ройтерс.

В сервизите се привикват всички модели на марката с ляв волан, които се слезли от поточните линии след 2007 г., както и машини с десен волан, произведени след май 2012 г. Общият брой на засегнатите автомобили достига 17 590, които представляват около 75% от колите, произведени през периода. Единственият модел, който няма да бъде включен в акцията, е Vanquish.

Засегнатите коли в Европа са 7271, а в САЩ - 5001. Компанията оперира на 41 пазара по света.

Според информацията причината за мащабната акция са компоненти по педала на газта, които са доставяни от китайската фирма Shenzhen Kexiang Mould Tool Co. Ltd. Пластмасовите компоненти са определени като фалшиви и ненадеждни.

"Те могат лесно да се счупят, което да доведе до пътен инцидент", гласи становището на Националната администрация по безопасност на движението в САЩ (NHTSA). - В този случай педалът на газта ще спре да функционира, а шофьорът няма да може да поддържа или увеличава скоростта си".

До момента са регистрирани 22 случая на счупен дефектирал педал на газта, но не е докладван нито един инцидент, сочи информацията.

От Aston Martin са заявили пред Ройтерс, че ще премести производството на въпросните компоненти от Китай във Великобритания.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
abdul
преди 10 години
*** му работа. Пак трябва да си връщам мартина ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
misanthrope
преди 10 години
"ще премести производството на въпросните компоненти от Китай във Великобритания." А заедно с производството ще преместят и китайците дето го изпълняват :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
misanthrope
преди 10 години
За какво ги викат аз не мога да разбера. Джеймс Бонд не го ловят пътни инциденти :DВ страни от шегата, да си купиш Астън Мартин и да е с китайска пластмаса вътре .. на къде върви тоя свят. И да не бяха фалшиви, пак щяха да са китайски и пластмасови. Шапка пари даваш все пак, очаква се да стигнат за качествена стомана, прецизна изработка и безкомпромисен контрол
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още