IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche: 911 GT3 да не се кара

Компанията ще инспектира моделите заради риск от самозапалване

13:25 | 21.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Porsche препоръчва на собствениците на модела 911 GT3 да оставят колата в гаража, докато разследването приключи. <em>Снимка: Porsche</em></p>

Porsche препоръчва на собствениците на модела 911 GT3 да оставят колата в гаража, докато разследването приключи. Снимка: Porsche

Случаите на самозапалили се автомобили 911 GT3 вече принудиха компанията Porsche да спре доставките на модела към клиенти. Сега, с цел безопасност, производителят препоръчва на собствениците на модела да спрат да го използват.

Инженерите на компанията ще проведат подробни изследвания на модела, за да установят каква е причината за самозапалването, сочи информацията от Porsche.

"Тъй като безопасността е наш основен приоритет, ние препоръчваме на собствениците на 911 GT3 да не карат своите коли, докато не приключим разследването", се казва в съобщението.

Porsche ще инспектира всички 785 продадени екземпляра от модела, като за да ускори процеса, още тази седмица ще извози всеки един автомобил до свой център.

От Porsche подчертават, че няма докладвани пътни инциденти или наранявания на хора. Причините за самозапалването все още се търсят, като ще бъдат оповестени в най-кратък срок.

Още за Porsche 911 GT3 вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още