IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda Accord е лидер по продажби в САЩ за 2013 г.

Моделът изпревари първенеца през последните 12 години Toyota Camry

14:27 | 24.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Модификациите на Accord за САЩ.<em> Снимка: Honda </em></p>

Модификациите на Accord за САЩ. Снимка: Honda

Honda Accord е лидер по продажби към частни клиенти на пазара в САЩ през 2013 година, като изпреварва по този показател първенецa през предходните 12 години Toyota Camry, съобщава Bloomberg, базирайки се na данни на агенция Polk.

Honda Accord е била закупена от общо 360 089 клиента в САЩ през 2013 година, докато резултатът на Toyota Camry е 342 007 продажби към частни лица. Общите продажби на Camry към частни и корпоративни клиенти са 408 484. При Accord този показател не се посочва.

Увеличените продажби на Accord са в резултат от плана на Honda да се съсредоточи върху сделките с частни лица, които обикновено носят по-добри печалби за компаниите. Цели 98% от продажбите на Honda Accord през 2013 година са били към частни лица. При Toyota Camry това са били 84 на сто от всички регистрации. Американските автомобилни производители обикновено реализират около една четвърт от продажбите на свои модели в сделки с корпоративни клиенти, посочва Bloomberg.

Honda Motor Co. и Toyota Motor Corp. се съревновават за вниманието на клиентите в САЩ през последните 20 години. Като причина за по-добрите резултатите на Accord през миналата година се посочват и отличията, които получи модела - "Автомобил от среден клас с най-висока остатъчна стойност" от компанията ALG и "Автомобил от среден клас с най-висока стойност при препродажба" от компанията Kelley Blue Book. Моделът на Toyota не успя да попадне в топ 3 на нито една от тези класации.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още