IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възроденият Datsun излиза през април

В началото продажби ще има само в Русия

15:56 | 13.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Datsun </em></p>

Снимка: Datsun

Японската марка Datsun показа официално изображение на своя първи нов модел. Той ще стъпи на пазара на 4-ти април, като поне в началото ще бъде наличен единствено в Русия.

Името на новия Datsun все още не е обявено, но от разпространеното изображение се вижда, че моделът е заел своя дизайн от концепциите GO и GO+, които бяха представени през миналата година. Машината е специално разработена за пазара на Русия.

Информацията е ограничена, но се твърди, че колата използва платформата на Lada Kalina и ще бъде налична единствено във вариант седан с четири врати. Очаква се цената да бъде около 468 000 рубли - приблизително 13 000 долара. Всички подробности ще бъдат разкрити по време на пазарната премиера.

Името Datsun произлиза от автомобила DAT-GO, произвеждан през 1914 г. от токийската Kaishinsha Motorcar Works. През 1931 г. марката е преименувана на DAT Motorcar Co., а името Datsun е наложено от Nissan, които купуват токийската фирма през 1934 г.

През 1986 г. Datsun преустановява операциите си до 2012 г., когато от Nissan за първи път заговориха, че компанията ще бъде възродена, за да оперира на развиващите се пазари. С премиерата на новия си модел Datsun ще направи своя дебют в Русия.

Още за марката Datsun четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още