IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche откри, но не обяви причината за пожарите при 911 GT3

Компанията привика всички екземпляри от модела в сервизите

15:19 | 18.03.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	911 GT3. <em>Снимка: Porsche</em></p>

911 GT3. Снимка: Porsche

Германската спортна марка Porsche съобщи, че нейните инженери са открили причинителя на пожарите при модела 911 GT3. Два екземпляра от спортната кола изгоряха напълно, което принуди марката да спре продажбите на модела и да препоръча на собствениците му да не го използват.

От Porsche не съобщават каква е причината за пожарите, като единствено уточняват, че тя вече е разкрита. Към момента инженерите на компанията правят различни тестове, които трябва да им помогнат да намерят решение на този проблем. Подробна информация ще бъде разпространена в най-кратък срок, се казва в прессъобщението.

Припомняме, че всичко започна, след като два екземпляра от модела 911 GT3 изгоряха напълно. Porsche стартира разследване, като спря продажбите на автомобила и препоръча на собствениците му да не го използват.

Сервизната акция за 911 GT3 ще стартира през близките дни, като засяга всички 785 реализирани на пазара екземпляри от модела.

Подобен проблем имаше и при Ferrari 458 Italia. Няколко екземпляра от модела изгоряха напълно, което принуди италианците да стартират сервизна акция. Проблемът се оказа неподходящо лепило в топлинния щит на двигателя.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
forexboy
преди 10 години
Извода е, че дори да дадеш МНОГО пари пак не си застрахован от ментета!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още