IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche: Сменяме двигателите на всички 911 GT3

Компанията предприе радикалната мярка, след като стана ясно, че причината за самозапалванията при модела са определени болтове в мотора

15:23 | 19.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Porsche</em></p>

Снимка: Porsche

Porsche излезе с официално решение на проблема с 911 GT3. Двигателите на всички екземпляри на този модел ще бъдат подменени с нови, съобщава AutoGuide, цитирайки говорителя на германската спортна марка Ник Туорк.

Инженерите на марката са открили, че проблемът, заради който два екземпляра на 911 GT3 се самозапалиха в движение, се крие в болтовете, които прикрепват биелите за коляновия вал. А решението за пълна подмяна на моторите е взето, тъй като компанията иска да се презастрахова. Моделът 911 е лидер в класацията по надеждност и в Porsche държат това да остане така.

"В момента утвърждаваме подобрената нова част. Ще подменим двигателя на всеки произведен до момента екземпляр от модела 911 GT3", споделя Туорк пред изданието.

От Porsche не се ангажират с конкретни срокове, като заявяват единствено, че държат да бъдат максимално прозрачни за проблема и ще направят всичко възможно сервизната акция да премине бързо. Компанията обаче трябва да произведе поне 785 нови двигателя, тъй като това е броят на реализираните до момента екземпляри от модела 911 GT3.

Що се отнася до компенсациите, за които могат да претендират собствениците на модела, от Porsche споделят, че ще проведат индивидуален разговор с всеки свой клиент.

"Наш основен приоритет в момента е да сведем до минимум неудобството за нашите клиенти", заяви Туорк.

Непосредствено след като беше докладвано за самозапалилите се коли, Porsche спря продажбите на модела и посъветва собствениците му да не го използват.

Хардкор версията на Porsche 911 има цена от 137 303 евро в Германия, а в САЩ се предлага срещу 130 400 долара.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още