IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Beetle става подмарка на Volkswagen

Новият бранд ще предлага най-малко три модела - хечбек, градски кросовър и компактен ван

13:06 | 28.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Beetle Dune.<em> Снимка: Volkswagen </em></p>

Beetle Dune. Снимка: Volkswagen

Концернът Volkswagen смята да създаде отделна подмарка Beetle, под която да бъдат произвеждани модели в няколко различни варианта, съобщава Lentanews.

Според информацията семейството Beetle ще се състои от поне от 3 модела – хечбек, градски кросовър и компактен ван. И трите машини ще имат разположен отпред двигател и ще се проектират на модулната платформа MQB, която ще позволи на концерна да икономиса средства и време за създаването им.
 
Градският всъдеход Beetle ще бъде създаден по подобие на концепта Beetle Dune, показан тази година на автосалона в Детройт. Това означава, че машината ще получи увеличен клирънс, пластмасова защита на каросерията и броните и рейлинги на покрива. Очаква се, че серийният кросовър ще бъде с 5 врати.

Толкова врати ще има и компактният ван Volkswagen Beetle, за чиято основа ще бъде използван шоукара Bulli. Той ще има 5 места, като ще бъде по-висок, по-дълъг и по-просторен от стандартния Beetle.

В плановете на Volkswagen влиза и разработката на спортна модификация на Beetle. „Напомпаният“ хечбек ще разчита на турбо-мотор с 4 цилиндъра, който ще развива около 300 к.с. Моделът ще получи и система за задвижване на 4-те колела.

Новата подмарка ще се появи на пазара не по-рано от 2019 г.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още