IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АвтоВАЗ подготвя пикап и лек всъдеход

Двата модела ще бъдат на основата на Lada Largus

15:27 | 30.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Dacia&nbsp;</em></p>

Снимка: Dacia 

Най-големият руски автомобилен производител – АвтоВАЗ, подготвя два нови модела на базата на Lada Largus, съобщават медиите в Русия. Разработката им ще стартира това лято, когато компанията ще разполага с цялата конструктивна документация на моделите.

За основа на бъдещите пикап и лек всъдеход ще бъде използвана платформата B0. По своите технически данни и особености на конструкцията пикапът ще се доближава максимално до Dacia Logan PickUp (на снимката), който се появи на европейските пазари през 2007 г. Руската версия обаче ще има по-слаба товароподемност – около 650 кг, докато при Dacia Logan PickUp тя е 800 кг.

На същата платформа ще бъде създаден и всъдеходът, който ще бъде оборудван с пластмасови предпазители по каросерията. Моделът ще разполага с увеличен до 210 мм пътен просвет. Той ще се предлага на ниска цена, тъй като ще разчита на стария двигател от Lada Largus – 1,6-литров бензинов мотор с 87 к.с., твърдят руските медии.

Прототип на всъдехода с такъв агрегат бе пуснат за изпитания още през 2010 г., но малко след това проектът бе закрит. А Largus получи двигателя К7 от Renault, който е с обем 1,4-литра и мощност 74 к.с.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още