IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bugatti готви нов най-бърз автомобил на планетата

Наследникът на Veyron, който ще развива над 460 км/час, излиза след година

12:17 | 06.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Veyron Grand Sport Vitesse. <em>Снимка: Bugatti</em></p>

Veyron Grand Sport Vitesse. Снимка: Bugatti

Само ден след анонсирането на подобрената версия на Hennessey Venom GT, става ясно, че в Bugatti нямат намерение да изпускат титлата за най-бърз сериен автомобил на планетата. Новият им модел ще бъде способен да развива над 460 км/час, твърди Autocar, цитирайки свои източници в компанията.

Наследникът на Veyron трябва бъде готов в края на 2015 или в началото на 2016 година. Автомобилът ще бъде хибрид, като ще покрива изискванията на екологичния стандарт Евро6.

Бензиновият двигател, част от тази хибридна система, ще бъде подобрена версия на настоящия W16 мотор. Той ще получи система за директно впръскване на горивото и ще работи в комбинация с електромотор, позициониран в скоростната кутия - седемстепенна с два съединителя, която задвижва четирите колела.

Общата мощност на системата ще надвишава 1500 к.с., а максималният въртящ момент ще бъде електронно ограничен на 1490 Нм.

Въпреки допълнителните електромотор и литиево-йонна батерия, наследникът на Veyron ще бъде по-лек, твърди Autocar. Настоящият Veyron Super Sport има маса от 1840 кг, като се очаква новата кола да бъде с поне 100 кг. по-лека.

Предварителните компютърни симулации на модела показват, че той ще бъде способен на ускорение от място до 100 км/час за 2,3 секунди, а максималната скорост на движение ще превишава 460 км/час.

Autocar посочва също така, че инженерите на Bugatti вече са произвели пет прототипа на бъдещия модел, които в момента изпитват. Те са базирани на Veyron, но разполагат с различни технологии за задвижване. Стартирала е дори подготовката за производството на модела, което ще се осъществява в завода на компанията във Франция.

Що се отнася до дизайна, той ще бъде еволюция на настоящия, сочи информацията.

Наследникът на Veyron ще бъде произведен в серия от 450 автомобила. Производството му трябва да стартира или в края на 2015, или в началото на 2016 година, а първите доставки да бъдат факт през 2017 г.

По същото време трябва да се появи и новата кола на Hennessey - основният конкурент на Bugatti за титлата "Най-бърз сериен автомобил на планетата". Тя носи името Venom F5 и се очаква да развива 467 км/час.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още