IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyundai отнесе глоба за забавена сервизна акция

Санкцията от 17,35 млн. долара е наложена от Националната служба за безопасност на движението в САЩ

17:00 | 12.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Genesis от моделна година 2012. <em>Снимка: Hyundai </em></p>

Genesis от моделна година 2012. Снимка: Hyundai

Глоба в размер на 17,35 млн. долара наложи Националната служба за безопасност на движението в САЩ (NHTSA) на корейския производител Hyundai. Причината за санкцията е забавена сервизна акция за модела Genesis.

От NHTSA посочват, че производителят е знаел за проблемите с този модел още през 2012 година, но не е стартирал в срок сервизна акция. Били са уведомени единствено дилърите на марката в страната, на които е било дадено предписание за отстраняване на проблема.

Въпросните проблеми с Genesis са свързани с несъвместима със спирачната система течност, която може да влоши работата на системата, сочи информацията от Hyundai. Засегнати са общо 43 500 екземпляра от модела, произведени между 2009 и 2012 г.

Наложената глоба от 17,35 млн. долара е максималната, която позволява закона. От Hyundai подчертават, че няма сериозни наранявания или смъртни случаи, причинени от този проблем.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още