IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Maserati изпревари Ferrari по тримесечна печалба за първи път от 21 години

През третото тримесечие компанията е удвоила финансовия си резултат на годишна база

15:11 | 04.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бестселърът на марката Ghibli. <em>Снимка: Maserati</em></p>

Бестселърът на марката Ghibli. Снимка: Maserati

За първи път от 1993 г. компанията Maserati е донесла по-голаняма печалба на Fiat, отколкото Ferrari. Според информация на Autonews Europe през периода юли-септември марката е постигнала резултат от 90 млн. евро.

Това е над два пъти повече от печалбата за същия период на 2013 г., когато сумата е била 43 млн. евро. За сравнение резултатът на Ferrari за юли-септември тази година е 89 млн. евро, което е само с 1 млн. евро повече от постижението на компанията през миналата година.

Една от причините за „победата“ на Maserati е оттеглянето на президента на Ferrari Лука ди Монтедземоло, което продължава да носи негативи за производителя на спортни автомобили.

Въпреки това за първите 9 месеца на годината печалбата на Ferrari остава по-висока от тази на Maserati – 274 млн. срещу 210 млн. евро. Като цяло обаче продажбите на Ferrari са спаднали с 1% - до 5 280 единици, докато тези на Maserati са нараснали до 26 428 бройки (едва 7 548 преди година). Това се дължи на популярността на новите седани Ghibli и Quattroporte.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още