IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bugatti пуска Veyron във версия Speedster

Модификацията ще излезе преди следващия модел на марката

10:00 | 13.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bugatti</em></p>

Снимка: Bugatti

Компанията Bugatti планира да построи автомобил, тип Speedster, на базата на сегашния Veyron. Това съобщава Automobile, като според изданието модификацията ще излезе на пазара след спирането на производството на сегашната хиперкола, но преди появата на приемника на Veyron, който ще носи името Chiron.

Speedster-ът на Bugatti ще получи шасито и силовия агрегат от Veyron, но ще бъде с напълно нова каросерия. Специалистите на компанията използват същия подход при създаването на модификацията, с който суперколите Lamborghini Murcielago, Gallardo и Aventador бяха превърнати съответно в Reventon, Sesto Elemento и Veneno.

В момента Veyron е достъпен само в една модификация с открит покрив - Grand Sport Vitesse (на снимката). Хиперколата е оборудвана с 8.0-литров W16 с 4 турбини и роботизирана скоростна кутия с 2 два съединителя. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 2.6 секунди, до 200 км/ч за 7.1 секунди, а до 300 км/ч – за 16 секунди.

Що се касае до бъдещият приемник на Veyron, той ще разчита на хибриден агрегат с обща мощност от 1500 к.с. В момента Bugatti изпитва прототип на новата си хиперкола, като се пробват различни варианти на силовата установка.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още