IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новаторски технологии бавят флагмана на Audi

Новият А8 ще се появи с 12-месечно закъснение, твърди Autocar

10:34 | 12.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концепцията Prologue на изложението в Женева</p>

Концепцията Prologue на изложението в Женева

Следващото поколение на Audi А8 ще се появи с едногодишно закъснение, твърди Autocar. Причината е, че флагманът на германската марка ще разполага с технологии за автономно придвижване, чиято разработка изисква още време.

Очакваше се, че новото А8 ще се появи към края на 2016 година, но според информацията премиерата на колата е отложена за 2017 г.

Британското издание посочва, че моделът ще разполага с разработвани в момента уникални електронни системи, една от които ще позволява полуавтономно придвижване. За какво точно става въпрос предстои да разберем.

Официална информация за автомобила все още не е разпространена, но спекулациите сочат, че новият модел ще има почти аналогични размери. Той ще използва нова платформа, която ще го направи по-пъргав, по-лек и по-безопасен.

Основна промяна ще има и в дизайна на флагмана на марката, къй като следващото Audi А8 ще бъде първият модел, изцяло създаден от новия дизайнер Марк Лихте. Очаква се, че автомобилът ще бъде силно заимстван от концепцията Prologue.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:34 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още