IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UAZ подготвя напълно нов всъдеход

Руската компания ще пусне и Patriot с автоматична трансмисия

12:23 | 08.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Настоящият Patriot. <em>Снимка: UAZ</em></p>

Настоящият Patriot. Снимка: UAZ

Руската компания UAZ разработва напълно нов модел, а освен това планира да пусне модификация на всъдехода Patriot с автоматична скоростна кутия. Това съобщи вътрешнокорпоративното издание на Уляновския завод, цитирано от Автосреда.

„Това ще бъде напълно нова линия всъдеходи – с различен дизайн, но създадени на една модулна платформа и използващи най-съвременните технологии”, отбелязва изданието на UAZ.

Разработката на компактния всъдеход е стартирала още през януари, като около 1/3 от компонентите за него са били конструирани в рамките на проекта „Кортеж”, който трябва да създаде няколко нови автомобила за руския политически елит. Появата на кросовъра на UAZ е планирана за 2019 г.

Освен това ръководството на компанията разглежда възможността да пусне версия на модела си Patriot с автоматична трансмисия. Тя ще се появи при модернизацията на модела, която трябва да се състои най-късно до 2 години. Освен автомат всъдеходът ще получи доработени двигатели, отговарящи на стандарта Euro5, както и допълнителни въздушни възглавници.

Промени се очаква да има и в интериора на автомобила, където трябва да се появят нов приборен панел, преден парктроник, напълно нова кормилна система, която бъде произведена от чуждестранна компания, както и блокировка на задния диференциал и асистент за потегляне при наклон.

Настоящият UAZ Patriot се предлага с 2,7-литров бензинов мотор с мощност 128 к.с. и с 2,2-литров дизел със 114 к.с. И двата двигателя се съчетават единствено с 5-степенна механична скоростна кутия.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още