IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes проучва безжично презареждане на електрическите си автомобили

Компанията обяви сътрудничество с Quallcomm в сферата на безжичните технологии

12:50 | 25.05.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В събота автомобилният производител Daimler обяви партньорството с компанията за мобилни технологии Qualcomm с цел проучване на зареждане на електромобили без кабели и безжично презареждане на мобилни телефони в автомобилите, съобщава Business Insider.

Ходът е част от по-широките намерения на Daimler, компанията майка на Mercedes-Benz, както и на германските му конкуренти BMW и Audi да изградят експертиза в софтуера и телекомуникациите.

Целта е да укрепят статута си на високотехнологични автомобилни производители във времена, когато по-твърдите правила за емисии ги принуждават да намалят обема на двигателите си, върху които се базират основно печалбите.

В съвместно изявление Daimler и Qualcomm заявиха, че ще проучат прилагането на безжични технологии при зареждането на електромобилите и хибридните електромобили на компанията без да има нужда да бъдат включени към електрическата мрежа.

Компаниите ще проучват и технологии, които ще позволят на потребителите безжично да зареждат устройства като мобилни телефони докато карат автомобилите си, както и начини да обогатят преживяването вътре в колата с високоскоростна 3G/4G връзка.

„Важно е да останем лидери в технологиите и да продължим да предлагаме несравними преживявания на нашите клиенти“, казва Томас Уебър, член на управителния съвет на Daimler, отговорен за проучванията и развитието.

„С оглед на това нямаме търпение заедно с такъв международен лидер в технологиите като Qualcomm да проучим възможните области за бъдещо сътрудничество”, допълва Уебър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Schroeder
преди 8 години
Охо! Накой е намерил записки на Н. Тесла по темата май. Ами хайде, дано стане, че да го приложим и ние - да прекараме *** и да няма кабели за крадене :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още