IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen и SAIC ще правят хибриди за пазара на Китай

Двете компании подписаха договор за ново сътрудничество

15:50 | 05.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Volkswagen Lavida. Снимка: Shanghai Volkswagen</em></p>

Volkswagen Lavida. Снимка: Shanghai Volkswagen

Германският производител Volkswagen и китайската компания Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) стартираха ново сътрудничество за производство на екологични автомобили.

Според условията на договора двете компании ще си партнират при конструирането на електрически автомобили и хибриди с възможност за зареждане в електрическата мрежа.

Колите ще се произвеждат и продават в Китай, като за целта съвместното предприятие Shanghai Volkswagen ще бъде допълнително разширено, като поточните линии на завода ще бъдат модернизирани за производство на такива машини.

Информацията е ограничена, но от Volkswagen уточняват, че през следващите 4 години двете компании ще предложат 15 нови електрически коли на пазара в Китай. Една от тях ще представлява версия на продавания в момента на този пазар Volkswagen Lavida.

Договорът предвижда също така създаването на съвместен автомобил от сегмент C, който трябва да се появи на най-големия пазар в света още през 2016 г.

Съвместното предприятие между Volkswagen Group и SAIC е основано през 1984 година, като произвежда модели на Volkswagen и Skoda за пазара на Китай.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още