IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската прокуратура няма да разследва засега Винтеркорн

Изявлението от понеделник е било „некоректно формулирано“

15:50 | 01.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германската прокуратура обяви, че засега няма да започва официално разследване срещу вече бившия главен изпълнителен директор на Volkswagen Мартин Винтеркорн във връзка със скандала с неверните данни за емисиите отработени газове, предаде DPA.

Няма да има официално обвинение срещу Винтеркорн въпреки изявлението от началото на седмицата, заяви говорител на ведомството, цитиран от агенцията. 

Изявлението, публикувано в понеделник от прокуратурата в Брауншвайк, е било "некоректно формулирано", каза още говорителят на обвинението. Засега прокурорското разследване по скандала не е насочено към отделни физически лица.

Срещу Винтеркорн са подадени жалби от частни лица, но са разследвани само първоначалните подозрения и още няма официално следствие, уточни говорителят.

Още във вторник държавната прокуратура публикува на сайта си ново прессъобщение, в което не фигурираше обявлението от понеделник. В него се пояснява, че „прокуратурата в  Брауншвайк проверява „във връзка с обвиненията за манипулиране на газовете на дизелови автомобили с марката VW започването на процес срещу отговорни за това служители на Volkswagen AG". Името на Винтеркорн вече не се споменава никъде. 

Повече за скандала можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още