IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-бързата Lada развива 203 км/час

АвтоВАЗ разкри характеристиките на Kalina NFR

20:42 | 04.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Lada</p>

Снимка: Lada

Най-големият руски автопроизводител – АвтоВАЗ, официално съобщи техническите характеристики, оборудването и цената на хечбека Kalina NFR, който е най-бързият модел на Lada.

Хечбекът е оборудван с 1,6-литров бензинов мотор със 136 к.с., който е комбиниран с модернизирана 5-степенна механична скоростна кутия. Kalina NFR е получила и спортни настройки на окачването, както и доработено кормилно управление и спортни спирачни механизми.

От компанията производител съобщават още, че Lada Kalina NFR ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,2 секунди. Максималната скорост на спортния хечбек е 203 к/ч.

Модификацията ще се предлага само в едно ниво на оборудване – Luxe. В него са включени въздушни възглавници за шофьора и пътника до него, имобилайзер, система за закрепване на детско столче IsoFix, дневни светлини и фарове срещу мъгла.

Освен това Kalina NFR разполага с ABS с функция за екстремно спиране, електронна система за разпределение на спирачното усилие, дискови спирачки, облицовани с кожа волан, лост за скоростите и лост на ръчната спирачка, както и обшити с комбинация от кожа и плат седалки.

Комфортът на автомобила се обезпечава и от допълнителна шумоизолация, климатика, подгряването на предните седалки, електрическия пакет, подгряването на огледалата, датчиците за дъжд и светлина, задния парктроник, както и от мултимедийната система със 7-инчов дисплей и 4 тонколони.

Цената на модела е 820 000 рубли (10 680 евро). В АвтоВАЗ обаче планират да предлагат автомобила предимно на спортни отбори, така че производството на първо време ще бъде силно ограничено – около 50 бройки годишно. По-късно тази година ще излезе версия Light, която ще бъде в по-голям тираж.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още