IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата лимузина на Путин ще бъде готова през 2018 г.

Машините от проекта „Кортеж” вече преминават краш-тестове

09:17 | 10.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Cardesign.ru</p>

Снимка: Cardesign.ru

Новата руска лимузина, предназначена за политическия елит на страната, ще бъде предадена на президента Владимир Путин през 2018 г. Това съобщават медиите в Русия, които цитират министъра на промишлеността и търговията Денис Мантуров.

По думите му проектът, носещ името „Кортеж”, е в напреднала фаза, като вече са готови 4 типа машини – представителна лимузина, седан, всъдеход и миниван. Първата серия превозни средства ще бъде произведена в края на 2017 или началото на 2018 г.

„Предвиждаме всички изпитания, нужни за получаване на сертификат на новите автомобили, да приключат до края на 2017 г. В момента се провеждат краш-тестове на лимузината и седана”, обясни Мантуров.

Министърът разкри, че автомобилите от проекта „Кортеж”, в това число и бронираните лимузини, ще бъдат достъпни и за обикновените граждани, стига те да могат да си ги позволят. Цената на автомобилите, които ще бъдат оборудвани с двигатели на Porsche, ще бъде доста сериозна.

Предвижда се през 2018 г. да бъдат произведени общо 200 автомобила, като половината от тях ще излязат на пътя, а останалите ще бъдат резерв. През 2020 г. производството ще се увеличи на 4000 бройки, като вече се водят преговори с няколко министерства, които проявяват интерес към превозните средства от проекта.

Още снимки на автомобилите вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още