IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot 3008 стана SUV, получи спортна версия

Моделът е дизелов с мощност 180 к.с.

15:39 | 16.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Peugeot</p>

Снимка: Peugeot

Само преди няколко седмици видяхме преобразеното Peugeot 3008, а сега френската компания показа и спортната му дизелова версия. Тя е означена с инициалите GT и предлага мощност от 180 к.с.

Първото поколение на Peugeot 3008 представляваше миниван, докато показаната в края на месец май втора генерация е типичен кросовър. Като представител на този популярен сегмент моделът получи и задължителния мощен дизел, за който се очаква да бъде един от най-предпочитаните двигатели от клиентите в Европа.

Агрегатът е 2,0-литров от серията BlueHDi и се куплира с автоматичната трансмисия с 6 степени EAT6. Към момента липсват други технически подробности, както и динамичните показатели.

От снимките става ясно, че Peugeot 3008 GT демонстрира съответстващ на възможностите си дизайн. Той е подчертано спортен, като залага на 19-инчови джанти, уникална хромирана решетка, разширени арки на кланиците, различни брони, LED светлини, двойни ауспуси, алуминиеви елементи, двуцветна каросерия и други.

Интериорът съчетава спорт и лукс, акцентирайки на материали с високо качество. Тапицерията е кожена с контрастиращи шевове, като е използвана и за някои от елементите от таблото и централната конзола. Като опция се предлага алкантара, докато в стандартното оборудване са включени елементи от полиран алуминий, волан с плоско дъно, дигитално табло и др.

Въпросното оборудване GT може да бъде поръчано и за по-малките мотори на Peugeot 3008. Изключение прави единствено версията с 1,6-литровия дизел BlueHDi със 100 к.с.

Продажбите на Peugeot 3008 GT в Европа стартират тази есен.

Още снимки - в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още